Kimi Räikkönen missar de två avslutande loppen…

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen

Finska Turun Sannomat rapporterar nu på förmiddagen att Kimi Räikkönen inte kommer till start i de två avslutande loppen denna säsong i Texas och Brasilien. Orsaken sägs vara att Räikkönen ska operera sin skadade rygg och kan därför inte köra avslutningsloppen.

Räikkönen har haft problem med sin rygg ända sedan en testkrasch i Frankrike i början av 2000-talet och efter Abu Dhabi rapporteras besvären ha blivit än värre, så illa att en operation nu är nödvändig. Ingreppet kommer att utföras i Salzburg på torsdag.

Det troliga är nu att Lotus reserv Davide Valsecchi kör USA:s och Brasiliens GP, i sådant fall en mycket bra möjlighet för 2012-års GP2-mästare att visa vad han går för inför tillsättningen av den som ska ersätta Räikkönen 2014.

Givetvis bra att Kimi Räikkönen nu tar hand om sin rygg men det känns lite väl lägligt att operationen måste göras just nu för att man ska tro att den inte har med utebliven lön från Lotus att göra. Blir egentligen uppsidor för alla utom Lotus –  Kimi får sin rygg fixad i god tid innan säsongen 2014, Ferrari får en en helt återställd förare och Davide Valsecchi får nu chansen (ej bekräftat av teamet ännu). Lotus däremot får kämpa vidare med sina ekonomiska bekymmer.

Här är hela artikeln av Heikki Kulta