Galapremiär minsann…

Visst sjutton är det så, att herr Blomqvist ska få gå på galapremiär och är det någon gång man ska bli bjuden så är det väl när filmen handlar om F1.

Intressant också att läsa alla kommentarer på förra inlägget som uppenbarligen berörde en del, eller snarare Sebastian Vettel berör. Han döms ut och hyllas både till höger och vänster. Det jag kanske tycker är mest intressant är hur många som tycks veta hur Vettel är som person, att han är en skitstövel, arrogant och allt vad det nu kan vara och allt baserat på några några enstaka incidenter och kommentarer under sin karriär.

Jag förstår att allas omdömen kommer från det man upplever i rutan men lite sansad får man kanske ändå vara. Jag skulle kunna räkna upp ett antal förare som väl passar in på många av de omdömen jag läst om Vettel.

Vi kan konstatera en sak, det finns mycket att vinna på att vara mån om sin personliga image och hur man uppfattas av publiken. På banan i F1 finns 22 superegoister där alla är mer eller mindre beredda att gå över lik för nå sina mål, däremot finns det ett fåtal som verkligen behärskar tekniken att få media och fansen med sig.

En som jag tycker har utvecklats när det gäller just detta är Lewis Hamilton som många gånger i början av sin karriär sa både det ena och det andra som förargade och som han sedan fick backa på, han tänkte sig helt enkelt inte för. Numera är han samlad, tydlig och framförallt någorlunda ärlig i sina uttalanden och det är något han har vunnit mycket på hos både media och fans.

Diskussionen lär fortsätta om olika förares popularitet även i framtiden, men ett gott råd är att inte läsa in allt för mycket i det som levereras offentligt, personen där bakom är ofta en annan och alla spelar mer eller mindre en roll. Tror t ex inte att Fernando Alonso droppar samuraicitat vid middagsbordet varje dag:)

Mot biografen.. hörs