Felipe Massa bekräftar att han inte kör för Ferrari 2014..

Felipe Massa meddelar nu ikväll via sin twitter att han inte kör för Ferrari under 2014 och därmed blir situationen ännu mer klar över vad som troligen kommer att hända hos Ferrari inför 2014 d v s att man troligen redan i morgon offentliggör vem som tar över och det mesta pekar alltså mot Kimi Räikkönen..

Felipe Massa kommer därmed att vara den förare förare som kört näst mest GP:n för det italienska teamet. Med sina, just nu, 132 lopp är det bara Michael Schumacher som är värre med 179 och det är därmed efter mycket lång och trogen tjänst som Massa nu ändå får lämna det som han betraktar som sin andra familj.

Massa skriver vidare nu ikväll att han siktar på att hitta ett annat team som kan ge honom en konkurrenskraftig bil som han även fortsatt kan vinna lopp med.

För egen del kommer jag alltid att minnas Brasiliens GP 2008 och de där få sekunderna som Felipe var världsmästare, hans pappas långa ansikte när det går upp för honom att Hamilton trots allt gjort vad som behövdes för titeln. Självklart minns jag också den allvarliga olyckan 2009 på Hungaroring, där en 800 grams fjäder från landsmannens Rubens Barrichellos bil höll på att ta Massas liv.

Oavsett vad som händer med Massas karriär fr o m nu så tycker jag att han kan se tillbaka på en fantastisk tid tillsammans med Ferrari. Att han varit en lojal medarbetare styrks ju av att handplockades som teamkamrat av både Michael Schumacher och Fernando Alonso och det säger en del både positivt och negativt om Felipe Massa som person. Han var aldrig den där starka föraren som kunde ta greppet om ett team och styra det på ett sätt som han faktiskt fick möjlighet till med sina resultat 2008.

Jag vidhåller, som jag skrev i inlägget innan, att jag tror han blir kvar i F1 med Sauber. Skulle vara en perfekt lösning för alla inblandade.