Fernando Alonso köper professionellt cykelteam

Fernando Alonso twittrade nyligen om att stora nyheter var på gång och alla uppmanades hålla koll på hans twitter och hemsida för mer information. Självklart höjdes pulsen en aning för alla F1-intresserade ifall något skulle meddelas kring hans framtid i F1 och med alla rykten om Kimi Räikkönen och en ev flytt för finländaren till Ferrari var väl inte det alltför långsökt.

Personligen tyckte jag det var lite väl uppenbart för att vara Alonso, att han på det sättet skulle ”teasa” om sin framtid i F1, och nu har vi nog fått svaret om vad det handlade om. Fernando Alonso har köpt det spanska cykelteamet Euskaltel Euskadis worldtourlicens och kliver därmed in i den absoluta toppen i cykelvärlden men enbart som ägare antar jag.

Fernando Alonso har pratat om detta i flera år och är själv en hängiven cyklist, precis som många av de övriga förarna i F1, och när det spanska cykelteamet riskerade nedläggning så kliver nu spanjoren in och räddar dess framtid. Enligt uppgifter från Spansk media så flyttar nu Fernando Alonso teamets högkvarter till Asturien och planerar nu en omstart för laget kring landsmannen Samuel Sanchez. Finns också rykten om att Tour de Francevinnaren Alberto Contador också finns med i laget till nästa säsong.

Mer finns att läsa här

…och här på Alonsos egen hemsida