Formel 1 på Red Bull Ring 2014…

Red Bull har skickat ut ett pressmeddelande som säger att Red Bull Ring (tidigare A1 Ring, Spielberg, Österreichring) kommer att vara värd för en deltävling i Formel 1 den 6 Juli nästa år.

Den 4,3 km långa banan användes senast för Formel 1 mellan säsongerna 1997-2003 men försvann sedan från F1-kalendern. En annan version av banan, då kallad Österreichring, användes för Formel 1 mellan 1970-1987.

Stefan Johansson har precis kolliderat med ett rådjur på Österreicher ring

Stefan Johansson har precis kolliderat med ett rådjur på Österreicher ring

Några minnen från de olika perioderna är ju förstås när Stefan Lill-lövis Johansson kolliderade med ett rådjur på träning inför Österrikes GP 1987 och teamordern som delades ut till Rubens Barrichello 2002 med de minnesvärda orden från Ferraris dåvarande teamchef Jean Todt ”Let Michael pass for the championship”. Barrichello lydde ordern men mycket demonstrativt först ut ur sista kurvan innan målgång, ett beslut som Ferrari fick mycket kritik för i efterhand.

http://www.youtube.com/watch?v=GlPrj9a88ME

Om detta nu stämmer, vi får väl avvakta ett officiellt besked från Bernie Eccelstone också, så välkomnar jag detta, tycker det är en mycket fin bana med en trevlig layout som med kommande reglemente kommer att erbjuda bra racing.

Här kommer ett smakprov för den som inte sett den förr…

http://www.youtube.com/watch?v=QET9gZKuCTU