Mellandag…

Är lite grann av mellandag idag, ska faktiskt ägna det mesta av den åt att köra lite racerbil själv. En långloppsbil behöver ruskas av efter ett längre uppehåll så vi tar en tur till Lunda utanför Uppsala för ändamålet. Lägger upp några bilder senare.

Gårdagen spenderades också i en bil, i en gammal Volvo 740 ute på isen utanför Skokloster, man behöver lite förströelse efter en sådan intensiv F1-helg som vi hade i Malaysia.

Janne B ute på isen vid Skokloster i sin Volvo 740

Janne B ute på isen vid Skokloster i sin Volvo 740

Hann även träffa F1-mekanikern Charlie Häggstam en kortis igår, han var på väg till Karlskoga för två veckors ledighet innan det bär av mot Shanghai och Kinas GP. Han berättade bl a vad som hände med Force India och deras depåstopp. Force India, med flera, använder sig av s k captive nut, d v s att hjulmuttern sitter fast på fälgen med hjälp av en hylsa, allt för att minimera tiden i depåstoppen. Det som hände var att den hylsan blev kvar på ”hubben” när hjulet togs av och därför gick det inte att montera fast nästa hjul som och också har en hysla för att hålla muttern. Blev ”kaka på kaka” kan man säga, helt enkelt ett fabrikationsfel. Synd, för Force India hade två bilar som hade stora chanser att hamna poängplats på Sepang.