Det blev Jules Bianchi…

Jules Bianchi klar för Marussia

Jules Bianchi klar för Marussia F1 Team (Foto: Marussia)

Ja, så fick vi besked till slut. Det blir fransmannen Jules Bianchi som fick platsen i Marussia istället för Luiz Razia. Bara någon timme innan Autosport kunde avslöja att Bianchi fått platsen var beskedet jag fick att Heikki Kovalainen skulle testa på söndag och det visar hur intensiva förhandlingar det varit. En bidragande orsak till att Bianchi nu fick på platsen kan ju vara det faktum att Marussia söker en ny motorpartner till nästa säsong och att Bianchi tillhör Ferrari och deras ”young driver academy”, jag skulle inte bli förvånad om det inom kort också kommer en release om att Ferrari levererar motorer till Marussia fr o m 2014. Ferrari har dessutom uttryckt önskan om att ha fler kunder för sina motorer när de väntas tappa Toro Rosso till nästa säsong.

Måste vara några hissnande dagar här på slutet för Bianchi där han slitits mellan hopp och förtvivlan med alla spekulationer om den ena platsen i Force India som han gick miste om i sista stund och sedan, bara någon dag senare få besked om att han ska stå på startlinjen i Melbourne trots allt..