Heikki Kovalainen i Formel 1 2013?

Heikki Kovalainen

Heikki Kovalainen 2012 (Foto: Caterham F1, Charles Coates/LAT Photographic)

Heikki Kovalainens karriär i F1 kanske inte är över trots allt. Finländaren, som inte lyckades komma överens med något team inför 2013, kanske nu får en andra chans att ändå stå på startlinjen i Melbourne om knappt tre veckor. Jag kan nu via ett flertal säkra källor bekräfta att det pågår förhandlingar mellan Marussia och Heikki Kovalainen för en ev körning.

Det som hänt är att brasilianaren Luiz Razia, som presenterades som en av teamets förare i Jerez, har misslyckats med att få fram de sponsorpengar som krävdes och verkar nu vara borta ur diskussionen och då har plötsligt Kovalainen blivit ett intressant namn för Marussia.

Nu är det troligen inte bara Kovalainen som man för diskussioner med, även Vitalij Petrov skulle ju kunna vara ett tänkbart namn men tiden är knapp och ett beslut måste till inom kort.

Marussia har inte bekräftat vem som ska köra de två avslutande dagarna på den sista testen här i Barcelona men Riedel, det företag som tillhandahåller radioutrustning för ett flertal team, har enligt en uppgift förberett en utrustning för Kovalainen åt Marussia vilket talar för att finländaren kan dyka upp på Circuit de Catalunya inom kort.

Missa inte live från Barcelona-test dag 1.